4 Eylül 2008 Perşembe

Artvin'li Ses Sanatçıları

BAYAR ŞAHİN ÖZGEÇMİŞİ


Bayar ŞAHİN 1965’de Artvin Camili (Macahel) köyünde doğdu. İçinden gelen sesi dinleyerek kendi kültürünün müziğini ülkesine kazandırdı. Binlerce kişinin, kendi kültür ve müziğiyle arasındaki, Berlin Duvarı’nı yıkan bir müzik adamı olmayı başardı. Albümleri ve çalışmalarıyla müzik piyasasına Kafkas-Anadolu sentezini kazandıran önemli isimlerden biri.İlk albümünü Ada Müzik’ten “Horona Çağrı” adıyla 1998’de çıkardı. Bu çalışmayla herkesi barış için el ele vermeye çağıran sanatçının misyonu, müzik piyasasındaki öze dönüş arayışıyla dahada pekiştirdi. İkinci albümü “Rüzgara”yı 2000 yılında yine Ada Müzik etiketi ile piyasaya sürdü. İki albümün ardından Türk ve Gürcü halkları arasında müzik köprüsü oluşturmak için kollarını sıvayarak, Mşvidobis Megobrebi’yi kurdu.Gürcü halka şarkıları kavram olarak Türkiye için ne kadar farklı görünse de aslında çok yabancı olmayan, tanıdık bir müzik. Anadolu müziği, tarih boyunca, Balkanlar ve Ortadoğu kadar Kafkasya’dan da etkilenmiştir. Ancak bu şarkılar o kadar benimsenmiş, okadar Türkiyeli olmuşturki, kökenleri hakkındaki bilgilere de gereksinim duyulmamıştır. Bayar Şahin’de tam bu noktadan yola çıkarak Gürcü Halk Şarkılarını ve ezgilerini ülkemizde tanıtmayı kendine misyon edinmiştir.



BİZİM YAŞAR ÖZGEÇMİŞİ

Artvin 1970- Hopa K.Paşa’da dünyaya gelen Bizim Yaşar (Kabaosmanoğlu), ilk ve ortaokulu K.Paşa’da liseyi Rize’de okudu. Askerliğini Kıbrısta yapan Bizim Yaşar 1995’de profesyonel olarak müzik hayatına atıldı. 1995 öncesi Artvin’de yayın yapan Parola FM ve Hopa Tv. 3 yıl program yapımcılığı ve sunuculuğunu yaptı. İlk albümü Cankurtaran ve sırasıyla Güldürmedin ağlattın ve Murteza adında 3 albüm yaptı. Son albüm çalışmalarını tamamlayan Bizim Yaşar albüme “Sevdalı” ile oldukça olduğunu söyledi. 15 Mayıs’ta piyasaya sürülen bu albümün, yörenin tanıtımında önemli rol alacağını belirtti.Artvin’e ilgisinin devam ettiğni belirten Bizim Yaşar, ailesinin halen orada yaşadığını ve yılda en az 3 ay memlekete program ve tatil amaçlı gidiyor.İzmit, Zonguldak, İstanbul, Ankara ve Bursa’nın yanı sıra birçok hemşehrimizin yaşadığı illerde sahne alan Bizim Yaşar yöresel programlarda aranan kişi oldu Artvin ve ilçelerinde bir çok konserde sahne alan sanatçı “Artvin’in turizm ve tanıtımı için katkıda bulunuyor. Dernek ve vakıflar daha aktif olarak hiçbir ayrıcalık gözetmeden Artvin ve Artvin’li için projeler üretmelidir”diyor.

CENGİZ KURTOĞLU ÖZGEÇMİŞİ

01.09.1959, Artvin'in Arhavi ilçesinde doğdu.Müzik yaşamından önce memleketinde bulunan çay fabrikasında memur olarak çalıştı.Daha sonra Arhavi'de "Ciha Dağı Efsanesi" isimli bir orkestra kurarak amatör müzik çalışmalarına başladı.Ardından 1979 yılında askere gitti ve o yıl ilk çocuğu olan Orçun dünyaya geldi.Askerliğini Ankara'da yapan KURTOĞLU bir sürememleketinde kaldı ve 1982 yılında İstanbul'a geldi.Burada amatör bir demo doldurarak ünlü plakçı Şahin ÖZER'e demoyu gönderdi ve o zamandan sonra hayatı değişti.Şahin ÖZER demoyu dinledi ve beğendi.Çıkan ilk albümüyle yüz binlerin daha sonra da albümleri ile milyonların sevgilisi oldu.
Sanatçı Arabesk Müziğe farklı tarz kazandırmıştır. Taverna müziği diye de adlandırılan bu müzik daha sonra fantazi, daha sonra Arabesk-Fantezi diye anılmıştır. Cengiz Kurtoğlu' nun müziğini soft Arabesk şeklinde izah etmekte mümkündür. Şarkılarında sosyal yaşantının getirdiklerinden ziyade bireysel sevgi, aşk unsurları işlenmiştir. Ama aşk acılarını unutmamak lazım. Gerçekten hoş bir müziği tarzına sahip olan sanatçı özel hayıtına dikkat eden guruplardandır. Aile adamıdır. Çalkantılı yaşamı olmayan sanatçı gerek sanatı ile gerekse özel yaşamı ile örnek sanatçıdır. İnternet üzerinde en çok midi eserlerine sahiptir. Aslında soft sayılan müziğin içinde derin aşk acılarını yansıtan sözleri gerçekten yaşanılan anılara ayna olmaktadır.
ENGÜN SEZER ÖZGEÇMİŞİ
02.05.1978 TARİHİNDE ANKARA İLİ GÖLBAŞI İLÇESİNDE DÜNYAYA GELDİ.ANNESİ VE BABASI ARTVİN İLİ ARDANUÇ İLÇESİ DOĞUMLU OLDUĞUNDAN DOLAYI ARTVİN KÜLTÜRÜ İLE BÜYÜDÜ.İLK-ORTA VE LİSE ÖĞRENİMİMİ GÖLBAŞI DR. ŞERAFETTİN TOMBULOĞLU LİSESİNDE TAMAMLADI.MÜZİK YAŞANTISINA ORTAOKUL 1.SINIFTA AÇILAN BAĞLAMA KURSU İLE MÜZİĞE İLK ADIMINI ATTI.1999 YILINDA ASKERLİĞİNİ SİVAS İL JANDARMA KOMUTANLIĞI,JANDARMA GAZİNOSUNDA MÜZİSYEN(SAZ VE SES) SANATÇISI OLARAK TAMAMLADI.ASKERLİĞİ SÜRESİNCE SİVAS VE TÜM İLÇELERİNDE KONSERLER VERDİ.
2000 YILINDA KÜLTÜR BAKANLIĞI GÜZEL SANATLAR BÖLÜMÜ'NÜ KAZANDI.AYRICA 2003 YILINDA T.R.T ANKARA RADYOSU SINAVINIDA(GENÇLİK KOROSU)KAZANDI.İKİ YILDIR HEM KÜLTÜR BAKANLIĞI'NDA HEM DE T.R.T ANKARA RADYOSUNDA MÜZİK YAŞANTISINA DEVAM ETMEKTEDİR.
2000 YILINDAN İTİBAREN FESTİVALLERDE VE HALK KONSERLERİNDE BULUNDU.2001-2003 YILLARI ARASINDA ÇANKIRI'NIN ÇERKEŞ İLÇESİNDE HALK KONSERİ VERDİ.7 MART ARTVİNLİ'LER GÜNÜ DOLAYISIYLA DÜZENLENEN TOKAT ARTVİNLİLER GECESİNDE BÜYÜK BİR KONSER VERDİ.
ADRES : BAHÇELİEVLER MAH.CUMHURİYET CD.149.SOK.2/1 GÖLBAŞI/ANKARA
EV TEL : 0312/484 33 59
GSM : 0532 / 662 23 53
KAZIM KOYUNCU ÖZGEÇMİŞİ
Kazım Koyumcu 1972 Hopa (Yeşilköy) doğumlu ilk,orta ve liseyi Hopada okudu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi okuyan Koyuncu, müziğe ortaokul birinci sınıfda mandolin çalarak başladı. Üniversite hayatında 1 yıl okuduktan sonra 1992 yılında profesyonel olarak müzik çalışmalarına başladı. İlk grubunu “Dinmeyen Sisler Bulvarı” olarak kurdu. 1993 yılında evrenin ilk ve tek lazca rock müziği yapan “Zugaşi Berepe” denizin çocukları gurubunu kurdu. 1998’de bu grubun dağlmasıyla müzik hayatına tek başına devam etme kararı alan Kazım KOYUNCU ilk faaliyetini Metropol Müzik’in çıkardığı “Salkım Söpüt” isimli albümün ikincisinde üç şarkı okudu. 2001 yılının Eylül ayında ilk albümü olan “Viya” yı çıkardı. Bu albümde Türkçe, Lazca ve Hemşince eserler yer aldı. 2002 yılında Kanal D’de yayınlanan Gülbeyaz Dizisinin müziklerini de yaptı. Son olarak da 2004 yılında Hayde isimli albümü çıktı.
NEJAT ALP ÖZGEÇMİŞİ
09-11-1952’de, İstanbul Süleymaniye doğumevinde dünyaya geldi. Babası Necmettin bey, Artvin (HOPA) doğumlu, annesi Perihan hanım ise AYVALIK (MİDİLLİ ADASI) doğumlu olup bu evlilikten başka çocukları olmadı. İlk okulu Aksaray Deneme İlkokulunda, ortaokulu ve liseyi,İstanbul’un Fındıkzade Semtinde, Özel İstanbul Kolejinde bitirdi. Ailevi nedenlerden dolayı, yükseköğretime devam edemeyen ALP, Müzik hayatına ortaokul sıralarında, müzik hocası SÜLEYMAN ZAİM’in gözetiminde, gitar çalarak başladı. Okul Orkestrası ile Liselerarası yarışmalarda çeşitli dereceler alan sanatçı, 1969 yılında ilk profesyonel müzik yaşamına girdi. İstanbul’un en büyük gazino ve gece klüplerinde, Bass çalan sanatçı, daha sonraları o zamanki patronu, Kazım Şahin’in ısrarı üzerine piyano dersleri alıp, 1978 yazında Erenköy Club 33 adlı lokalinde, tek başına çalmaya başladı. 1979 yılında TARABYA’ya geçen ALP, 1997 yılına kadar çeşitli lokallerde konserler verdi. İlk kasetini 1977 yılında, (MAVİ BONCUK adlı) ATLAS Plak şirketine, yapan sanatçı, 1980 yılında LİDER Plak şirketine (EVLENDİĞİN GÜN) adlı kaseti okudu. 1984 yılında GÖKSOY Plak şirketine doldurduğu (Tavernada NEJAT ALP) adlı kaset, Türkiye rekoru kırdı. 1985 yılında yıldızı parlayan sanatçı, sırası ile (BOĞAZİÇİ GECELERİ, CANIMDAN CAN İSTE) kasetleri ile yine rekorları tazeledi. Göksoy şirketi ile ortak olan sanatçı, kendi firması GÖKALP’i kurdu. Rekora doymayan sanatçı, (LONDRA KONSERLERİ, YANDI GÖNLÜM, GÖKTEN ÜÇ ELMA DÜŞSÜN) kasetleri ile devam etti. ŞAN müzik firmasına (NEW YORK konserleri, YASAK AŞK, NERDESİN) okuyan sanatçı, daha sonra PRESTİJ MÜZİK’e geçti. (HER MESİM) adlı kaseti ve şu anda doldurmakta olduğu kaseti 1999 baharında sevenlerine sunulacaktır. Melis ve Beste adlarında iki kız babası olan sanatçı, meslek hayatına başarı ile devam etmektedir. Nejat Alp boş zamanlarını bilgisayar, internette sörf yapmak ve resim çizmekle geçirmektedir…Sanatçı ayrıca yatçılıkla da uğraşmaktadır.

SES SANATÇISI ZAFER TEKGÜMÜŞ'ÜN ÖZGEÇMİŞİ

1964 yılında artvin Şavşat Meydancık köyünde doğdu.İlk ve ortaokulu Meydancık'ta , Lise'yi Rize'de , Üniversiteyi Trabzon'da bitirdi.Üniversite ( K.T.Ü) korosunda solistlik yaptı.Öğretmen olarak 1987 'de göreve başladı.bu esnada müzik faaliyetlerini sürdürdü.2000 yılında ilk albümünü ( Güzel Artvin'im ) yaptı.Daha sonra "Artvin'in Güzellikleri " adlı ikinci albümü , son olarak da "Nuri"adlı albümünü çıkardı.bu arada birkaç Tv ve Radyo programlarına katıldı.
Halen Ankara'da görevini ve müzik faaliyetlerini sürdürmektedir.

ZÜLFÜ LİVANELİ'NİN ÖZGEÇMİŞİ
ASLEN ARTVİN YUSUFELİ' Lİ OLAN LİVANELİ ,1946 KONYA / ILGIN DOĞUMLU.1957'DE ANKARA BAHÇELİEVLER İLKOKULU'NU,1960''TA ANKARA CUMHURİYET LİSESİ'NİN ORTA KISMINI BİTİRDİ.ANKARA YENİMAHALLE LİSESİ SON SINIFINDA İKEN TAHSİLİNE ARA VERDİ 1965-1972 YILLARI ARASINDA ANKARA,TRABZON VE ESKİŞEHİR'DE İLAÇ FİRMASI MÜMESSİLLİĞİ VE YAYINCILIK YAPTI.1972-1983'TE AVRUPA'DA MÜZİSYEN OLARAK YAŞADI.1983'TEN BU YANA İSTANBUL'DA MÜZİSYEN,YAZAR VE SİNEMA YÖNETMENİ OLARAK HAYATINI SÜRDÜRDÜ.MİLLİYET GAZETESİ KÖŞE YAZARI.300'E YAKIN BESTESİ VE YAYINLANMIŞ ROMANLARI BULUNUYOR.EVLİ VE 1 ÇOCUK BABASI..

Hiç yorum yok: